Daan Staller Erkend Paardenarts

Paardentandarts


Home

Waarom

Problemen

Behandeling

Doel

Verdoving

Doe Het Zelf

Diensten


Contact

Resultaat van een behandeling en advies

 

De mond van een paard wordt door paardentandarts Daan Staller zo behandeld dat er maximale bewegingsvrijheid van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak is. Hierdoor wordt tevens de mond in balans gebracht en neemt het druk van kaakgewricht en tanden en kiezen weg.

Alle elementen worden ontdaan van scherpe randen en haken, dit doet paardentandarts Daan Staller zodanig grondig dat haken ed. lang wegblijven.

 

Door de eerste kiezen iets af te ronden creŽert de paardentandarts bitseats. Door deze bitseats ligt het bit wat hoger en stabieler in de mond. Tandvlees, kaakbeen en tong komen vrijer te liggen, waardoor het bit niet hinderlijk in de mond licht, maar juist prettiger. De ruiter zal merken dat een paard makkelijker te rijden is.

 

Doordat een paard niet of nauwelijks graast, slijten de voortanden te weinig. Dit tekort aan slijtage geeft problemen welke worden verholpen en voorkomen door ze tot de juiste lengte in te korten.

 

Het paard heeft na behandeling een meer gelijkmatig slijtage-druk verhouding op de kiezen, waardoor de levensduur van de tanden en het paard langer is.

 

Advies

Laat jonge paarden voordat ze worden beleerd en Łberhaupt ooit een bit in hebben gehad, door een paardentandarts bekijken. Dit voorkomt een hoop verzet en ellende bij het inrijden en in de jaren daarna. Laat je jonge paard vanaf ruim 2-jarige leeftijd elke 6 maanden bekijken en eventueel behandelen. Vanaf een leeftijd van 5 jaar is een jaarlijkse behandeling een goed uitgangspunt.

Je ziet niet, zoals bijvoorbeeld wel bij de hoeven van je paard, wat zich afspeelt in de paardenmond. Het is een donker, slecht bereikbaar gebied wat eenvoudig vergeten of over het hoofd gezien wordt.

Mobiele paardenkliniek voor gebitsverzorging