Daan Staller Erkend Paardenarts

Paardentandarts


Home

Waarom

Problemen

Behandeling

Doel

Verdoving

Doe Het Zelf

Diensten


Contact

Tekstvak:

Elektrische behandeling

 

Paardentandarts en paardenarts Daan Staller onderzoekt eerst zorgvuldig het paard. De buitenkant kan ons al heel veel vertellen over de binnenkant. Ongelijke spieren en pijnlijke gewrichten zeggen ons al wat over onbalans. Tevens leert het uiterlijk ons een aantal beperkingen en afwijkingen van het paard. Ongelijke hoeven, asymmetrie

en weinig ruimte tussen de eerste wervel en de achterrand van de onderkaak zijn enkele zaken waarmee in een gebitsbehandeling rekening gehouden dient te worden.

 

Nadat het paard verdoofd is, wordt met behulp van een mondsperder de mond geopend. Essentieel voor de paardentandarts is een goede lamp, zonder goede lamp is het blind werken. Kijkend in de mond bepaald de paardentandarts wat er moet gebeuren.

Met behulp van elektrische instrumenten en handgereed-schap werkt de paardentandarts, terwijl hij in de mond blijft kijken een voor een zijn aandachtspunten af. Doel van de behandeling is de mond zo optimaal mogelijk te laten functioneren en te balanceren, met een maximale bewegelijkheid van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak. Hierbij worden ook de voortanden betrokken.

In een mond van een paard zit heel veel werk en zonder elektrische apparatuur is volledige correctie niet mogelijk.

 

Alle bevindingen en handelingen worden in een patiŽntdossier vastgelegd. De eigenaar krijgt hier tevens een kopie van.

 

Een goede paardentandarts verhelpt niet alleen deze problemen, maar voorziet ook de problemen die in de toekomst kunnen opdoemen en voorkomt deze.

Mobiele paardenkliniek voor gebitsverzorging